Projektet drivs av Gabriel Klints insamlingsstiftelse och produktionsbolaget Bloody Brilliant Productions.

Se mer under respektive flik om de båda organisationerna.

Amanda Romare

Producent, Projektledare. Grundade

projekt Gabriel Klint år 2012.

 

Ända sedan jag var 13 år har jag varit skiträdd för döden. Varför lever vi? kommer allt bara bli svart sen?

Under tonåren var ångesten skyhög, och jag kände mig otroligt ensam. Det var inget jag vågade dela med mig av till vänner och

de gånger jag tog hjälp av vuxna blev jag stämplad som konstig. Därför skapade jag Gabriel Klint, för jag står inte ut med att folk känner sig utanför eller som freaks för de känner känslor som egentligen är så vanliga. Ångest är svårt att besegra men man

ska inte göra det ensam eller i tystnad.

Det som laddar mig är att hitta ett sätt att nå människor som inte känns 'skola' eller 'myndighet'. Det vi gör ska mer andas ”Vi vet hur det är” än ”Vi kan hjälpa dig”.

Pressen på unga är så stor idag att det lätt blir ytterligare tyngd om man betonar att de borde ändra sig. Nä, in i grottan och sitt där tillsammans. Grilla lite halloumi, och vänta på bättre dagar.

Emelia Hansson

 

My Odelid

Pernilla Romare

Regissör. Grundade projekt

Gabriel Klint år 2012.

Hillevi Gustafson

Författare, regissör

Adina Romare

Teknisk projektledare,

skådespelerska

Jag har älskat projekt Gabriel Klint sen första gången jag hörde talas om det av Amanda och Adina 2014. Sedan dess är jag tacksamt en del av teamet, först som produktions-ledare när webbtvserien filmades, sedan som projektledare och nu som författare och regissör av de två radioteater-föreställningarna Valgrind och The London Necropolis Railway. Döden är något jag tänker mycket på, och eftersom det är en fråga utan svar, så är det lätt att bli besatt. Det är då det är skönt att veta att man inte är ensam.