The London Necropolis Railway är en radioteater på 7 avsnitt x 10 min.

 

Historien utspelar sig i Londons tunnelbanesystem där en organisation som kallas The London Necropolis Railway arbetar för att flytta själarna av de som dör i London ut ur staden för att undvika för många hemsökelser.

På LNR arbetar Barney, en av varelserna vars jobb det är att se till så att själarna hamnar på tågen som tar dem vidare. Han är uttråkad med jobbet och less på sin oändliga existens när en själ en dag vägrar att åka med tåget. Själen, en privatdetektiv som heter Agnes, övertalar Barney att hjälpa henne fånga demonen som hon jagade när hon dog. Tillsammans måste de konfrontera hans chef, demonen som vill döda dem, och till och med

döden själv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LNR kommer att lanseras under hösten 2018 och är inspirerad av den riktiga Necropolis Railway som var aktiv i London från mitten av 1800-talet till mitten på 1900-talet. En tåglinje som förde ut döda kroppar från London till en kyrkogård 40 minuter utanför staden och som av bland annat BBC kallats för ”the spookiest, strangest train line in British history”.