Valgrind är en radioteater på 6 avsnitt x 10 min.

 

Historien följer de två valkyriorna Mist och Sigurn vars uppgift är att hämta avlidna människors själar och föra dem till grinden som leder till Valhalla. De saknar ofta den gamla tiden då de hämtade hjältar på slagfälten, men kan ändå stoltsera med en helt fläckfri meritförteckning av perfekt utförda uppdrag. Det vill säga tills en dag då de får i uppgift att åka till Malmö och till sin förskräckelse upptäcker att själen de ska hämta är spårlöst försvunnen. Detta är början på en febril och kaosartad jakt med ett enda mål – att hitta själen innan den går sönder och förvandlas till en vålnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adam, som råkar vara den försvunna själen, försöker i sin tur hantera att han är död, vilket både är smärtsamt och förvirrande. Inte minst när han förstår att han är kidnappad av Hels tjänare som mot hans vilja drar in honom i kampen om att störta valkyriorna och ta över grinden så att Hels rike kan resa sig igen.

 

Radioteatern är inspirerad av den nordiska mytologien, sammanvävd med ungas tankar kring döden idag. Den kommer att lanseras hösten 2018.