Den Andra Sidan riktar sig till unga mellan 13 till 18 år, och har som syfte lyfta tabun kring döden, existentiella frågor, andliga upplevelser och självmord. Målet är att skapa plattformar på internet som både kan uppmuntra unga att våga dela med sig av sina tankar och känslor kring ämnena, och visa att de inte är ensamma om sina upplevelser.

 

Projektet består av två delar. Det ena är fiktion och det andra är interaktion.

 

Fiktionen omfattar en webbtv-serie och två radio dramer.

 

Webbtv-serien Gabriel Klint handlar om ängeln Gabriel som bor i Sverige och räddar människor som vill ta sina liv. Det är en kärleks- och fantasyhistoria som berör ämnenapå ett avdramatiserat sätt. Med serien vill vi normalisera de känslor som kommer när man har tankar kring döden, existentiella frågor, har ångest etc. Vi vill inspirera unga att våga öppna upp sig själva, visa att man inte är ensam och utifrån det bygga en gemenskap.

Läs gärna mer under fliken Webb-tvserien (länk) eller gå in på våra två radiodramer (länk) som också handlar om att deala med döden och svåra tankar.

 

Den andra delen som projektet består av är interaktion. Serien är ett bra alternativ när man har ett behov av att vara passiv, men det ska även finnas plattformar för de som vill vara aktiva. Platser där man kan kommunicera kring sina känslor och dela med sig av sina upplevelser. Appen Här ligger jag och Instagram-dokuserien Dödliga är två delar av projektet som handlar om det, att lyfta ungas röster och ge inspiration till de som behöver att våga öppna upp sig.

Dödliga och Här ligger jag är tillsammans med meditationsappen Leeway navet i Den Andra Sidan.

Läs gärna mer under respektive flik om de olika delarna.

 

Projektet utvecklas av Gabriel Klints insamlingsstiftelse och produktionsbolaget Bloody Brilliant Productions.